Naslovnica knjige
NAROČITE KNJIGO.
DONIRAJTE 5 EUR!

V OBLAKIH DOMIŠLJIJE - VEČ KOT LE NATEČAJ IN KNJIGA

Družbena odgovornost ima pomemben položaj v dejavnosti Založbe Rokus Klett. Kot organizator, soorganizator ali udeleženec že vrsto let sodelujemo v številnih dobrodelnih projektih v izobraževanju, ekologiji, kulturi in zdravstvu. Prav zato tudi 25-letnico delovanja naše založbe zaznamuje dobrodelnost.

Literarni natečaj V oblakih domišljije se je zaključil z izidom knjige s 25 najboljšimi zgodbami. Celoten izkupiček od prodaje knjige bo namenjen nakupu ultrazvočne naprave na Kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo UKC Ljubljana.

Ultrazvočni aparat je namenjen vsakodnevni klinični uporabi pri najbolj bolnih otrocih v Enoti za intenzivno terapijo. Z njegovo pomočjo vsakodnevno ovrednotijo bolnikovo cirkulatorno stanje, izključijo najbolj pogoste zaplete in si z njim pomagajo pri varnem vstavljanju osrednjih žilnih katetrov. Nova naprava bo bistveno olajšala delo medicinskega osebja, ga dvignila na višjo klinično raven ter pripomogla h kakovostnejši obravnavi bolnikov.

Dobrodelna dražba
Ob izidu knjige je potekala tudi dobrodelna dražba vseh 25 ilustracij, ki so del natečaja. Svoja umetniška dela je v dobrodelne namene prispevalo 25 slovenskih ilustratorjev. Do sedaj smo skupno z dražbo in prodajo knjige zbrali 17.361 EUR, ki jih bomo v celoti namenili za nakup ultrazvočne naprave.

Hvala vsem, ki podpirate ta projekt!